Bogactwo świata natury

Brokuł
Są pikantne w smaku, doskonałe do kanapek, sałat. Zawierają bardzo duże ilości sulfofranu.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Burak
Wyrazisty, ziemisty – podobny do surowego buraka smak. Ze względu na piękny różowy kolor, często pełni rolę dekoracyjną. Oprócz dużej ilości witamin A, C, B1, zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, mangan, oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Groszek polski
Chrupiące, smakują jak świeży, młody groszek. Idealny dodatek do kanapek oraz sałatek.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Lucerna
Dostarczają białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin E i C, kwasu foliowego, selenu, cynku, magnezu. Wzmacniają mięśnie, kości, zęby, wspomagają leczenie dolegliwości reumatycznych. Są lekko cierpkie z orzechowym posmakiem. Równie dobrze smakują z chlebem z masłem, jak i w potrawach.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Rzodkiew
Mają ostry nieco pikantny smak. Dobrze się z potrawami jajecznymi, sosami np. śmietankowym, majonezowym, pastami np. twarogowymi, kanapkami. Są dobrym źródłem potasu, magnezu i jodu przyspieszającego przemianę materii. Zawierają dużo siarki oraz witaminę C.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Słonecznik
Mają lekko orzechowy smak, doskonale pasują do mieszanych sałat, czy kanapek. Są źródłem witamin z grupy B i D, białka, żelaza, potasu i kwasów tłuszczowych. Doskonale wpływają na cerę.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Amarantus
Amarantus- ma piękny purpurowy kolor i neutralny smak. Nadaje potrawie wyjątkowy wygląd i delikatny buraczkowy posmak. Idelanie komponuje się z grillowanymi rybami, i owocami morza. Posiada dużą ilośc witaminy C, K i E.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Bazylia zielona
Posiada piękne ciemno-zielone liście o słodkim smaku. Idealne do sałatki caprese z mozarellą i i świeżymi pomidorami. Zawiera duże ilości kwasu E- beta kariofilen- które maja zatosowanie w leczeniu chrób zapalnych jelit i stawów. Bogata w witaminy: A, K i C.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Botwina
Wyrazisty, ziemisty – podobny do surowego buraka smak. Ze względu na piękny różowy kolor, często pełni rolę dekoracyjną.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Brokuł
Ma łagodny i świeży smak. Idealny podczas stosowania diety, bogatej w wartości odżywcze takie jak: witaminy- A, B, C, E i K, wapn, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, karoten, chlorofil aminokwasy i przeciwutleniacze. Pasuje do sałatek i kanapek.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Fasola Mix
Mieszanka bardzo odżywczych kiełków- adziuk, mung, soczewica i groch. Są bardzo smaczne, zarówno surowe jak i gotowane. To bardzo dobre zróło enzymów, które są potrzebne naszemu organizmowi. Enzymy te dodają energii, dostaczają tlenu, pobudzają przepływ krwi w organiźmie, pobudzają układ odpornościowy. Dodatkowo zawierają witaminy z grupy B, C, B1, B6, K i A.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Groszek
Delikatne chrupiące łodygi, smakują jak świeży, młody groszek. Stanowią idealny dodatek do kanapek oraz sałatek. Bogate w witaminy A, B i C, kwas foliowy i karoteiny, takie jak beta- karoten.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Jarmuż
Łagodny, słodki smak o ciemno zielonych liściach. Bogaty w witaminy A, B, C i K oraz kwas foliowy. Zawiera minerały takie jak cynk, fosfor, potas i wapń.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Kolendra
Niepowtarzalny smak listków kolendry, stanowi świetne wykończenie potraw mięsnych. Jest bogata w witaminy A, B, C i E.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Mizuna Czerwona
Odmiana azjatyka jest dużo delikatniejsza w smaku, bardzo chrupka. Mizuna czerwona najlepiej smakuje na surowo w połączeniu z sałatakmi, czy owocami morza, które nabierają smaku dzieki jej gorzkości. Bogata w witaminę A i żelazo.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Mizuna Zielona
Odmiana azjatycka o delikatnych, zielonych listakch. W smaku przypomina musztardę, jest jednak zdecydowanie delikatniejsza. Mizuna najlepiej smakuje na surowo w połączeniu z sałatkami lub owocami morza, które dopełniają ich smak poprzez lekko gorzkość mizuny. Bogata w witaminy A i żelazo.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Musztardowiec
Fioletowo- zielono- czerwone listki o silnym musztardowym smaku. Idealnie pasuje do dań z wołowiny oraz sałatek. Nadaje daniom niepowtarzalnego smaku i wyglądu. Posiada takie witaminy jak: A, B, C, E i K, wapń, żelazo, magnez, i przeciwutleniacze.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Pachnotka Czerwona
Pikantny smak shiso czerwonego jest popularny w całej Azji. Zawiera wapń, żelazo, potas, błonnik i witaminy A i C.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Pachnotka Zielona
Drobne zielone listki o ziemistym smaku. Idealne do dań azjatyckich- sushi, czy sashimi. Pięknie udekorują sałatki, przystawki, czy owoce morza. Mikrolistki zawierają wapn, żelazo, potas, błonnik i witaminy A i C.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Pak Choi Czerwony
W smaku przypomina połączenie kapusty i musztardy. Pak choy jest bogaty w karoten, potas, witaminę C. Idealnie pasuje do sushi.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Pak Choi Zielony
W smaku przypomina kapuste pekińską. Nadaje świeżego smaku zupom i sałatkom. Idealnie pasuje do sushi. Pak choy jest jednym z najbardziej odżywczych warzyw na świeci. Bogaty w witaminę C, żelazo i magnez.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Pietruszka
Bardzo orzeźwiająca w smaku. Pokręcone listki idealnie pasują do kanapek, dań z makaronu, czy gulaszów. Bogata w witaminy C, A, przeciwutleniacze i kwas foliowy.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Rukola
Liście w kształcie serca o orzechowo-pieprznym smaku. Rukola idealnie pasuje do dań z makaronu, czy pizzy. Dressing z oliwą z oliwek, parmezanem oraz rukolą to wspaniały dodatek do grillowanych ryb. Bogata w witaminy A, B, C i K.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Rzeżucha
Ciemnozielone delikatne liście o pikantnym smaku. Bogata w witaminy A, B i C, posiada wysoki poziom kwiasu foliowego.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Rzodkiewka Czerwona (Sakura)
W smaku raczej deliaktna, przypomina kiełki rzodkiewki. Pasuje do sałatek, ale również jako ozdoba do ryb, czy dań z mięsa. Bogata w witaminy A, B, C i E.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Słonecznik
Ma lekko orzechowy smak, doskonale pasuje do mieszanek sałat, czy kanapek. Jest zródłem białka całkowitego. Bogaty w witaminy A, B, wapń, żelazo, miedź, magnez, potas, fosfor i cynk.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Micro Szczaw
Ma pikantno- cierpki smak idealnie pasujący do sałatek. Źrodło witaminy B6 i C.Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.

Zioła doniczkowe
Dostępność:
- st.
- lt.
- mrz.
- kw.
- mj.
- czrw.
- lp.
- sp.
- wrz.
- prn.
- lst.
- gr.