Świeże Zioła

Bogactwo świata natury

Brokuł

Brokuł

Są pikantne w smaku, doskonałe do kanapek, sałat. Zawierają bardzo duże ilości sulfofranu.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Burak

Burak

Wyrazisty, ziemisty – podobny do surowego buraka smak. Ze względu na piękny różowy kolor, często pełni rolę dekoracyjną. Oprócz dużej ilości witamin A, C, B1, zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, mangan, oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Groszek polski

Groszek polski

Chrupiące, smakują jak świeży, młody groszek. Idealny dodatek do kanapek oraz sałatek.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Lucerna

Lucerna

Dostarczają białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin E i C, kwasu foliowego, selenu, cynku, magnezu. Wzmacniają mięśnie, kości, zęby, wspomagają leczenie dolegliwości reumatycznych. Są lekko cierpkie z orzechowym posmakiem. Równie dobrze smakują z chlebem z masłem, jak i w potrawach.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Rzodkiew

Rzodkiew

Mają ostry nieco pikantny smak. Dobrze się z potrawami jajecznymi, sosami np. śmietankowym, majonezowym, pastami np. twarogowymi, kanapkami. Są dobrym źródłem potasu, magnezu i jodu przyspieszającego przemianę materii. Zawierają dużo siarki oraz witaminę C.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Słonecznik

Słonecznik

Mają lekko orzechowy smak, doskonale pasują do mieszanych sałat, czy kanapek. Są źródłem witamin z grupy B i D, białka, żelaza, potasu i kwasów tłuszczowych. Doskonale wpływają na cerę.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Amarantus

Micro Amarantus

Amarantus- ma piękny purpurowy kolor i neutralny smak. Nadaje potrawie wyjątkowy wygląd i delikatny buraczkowy posmak. Idelanie komponuje się z grillowanymi rybami, i owocami morza. Posiada dużą ilośc witaminy C, K i E.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Bazylia zielona

Micro Bazylia zielona

Posiada piękne ciemno-zielone liście o słodkim smaku. Idealne do sałatki caprese z mozarellą i i świeżymi pomidorami. Zawiera duże ilości kwasu E- beta kariofilen- które maja zatosowanie w leczeniu chrób zapalnych jelit i stawów. Bogata w witaminy: A, K i C.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Botwina

Micro Botwina

Wyrazisty, ziemisty – podobny do surowego buraka smak. Ze względu na piękny różowy kolor, często pełni rolę dekoracyjną.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Brokuł

Micro Brokuł

Ma łagodny i świeży smak. Idealny podczas stosowania diety, bogatej w wartości odżywcze takie jak: witaminy- A, B, C, E i K, wapn, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, karoten, chlorofil aminokwasy i przeciwutleniacze. Pasuje do sałatek i kanapek.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Fasola Mix

Micro Fasola Mix

Mieszanka bardzo odżywczych kiełków- adziuk, mung, soczewica i groch. Są bardzo smaczne, zarówno surowe jak i gotowane. To bardzo dobre zróło enzymów, które są potrzebne naszemu organizmowi. Enzymy te dodają energii, dostaczają tlenu, pobudzają przepływ krwi w organiźmie, pobudzają układ odpornościowy. Dodatkowo zawierają witaminy z grupy B, C, B1, B6, K i A.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Groszek

Micro Groszek

Delikatne chrupiące łodygi, smakują jak świeży, młody groszek. Stanowią idealny dodatek do kanapek oraz sałatek. Bogate w witaminy A, B i C, kwas foliowy i karoteiny, takie jak beta- karoten.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Jarmuż

Micro Jarmuż

Łagodny, słodki smak o ciemno zielonych liściach. Bogaty w witaminy A, B, C i K oraz kwas foliowy. Zawiera minerały takie jak cynk, fosfor, potas i wapń.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Kolendra

Micro Kolendra

Niepowtarzalny smak listków kolendry, stanowi świetne wykończenie potraw mięsnych. Jest bogata w witaminy A, B, C i E.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Mizuna Czerwona

Micro Mizuna Czerwona

Odmiana azjatyka jest dużo delikatniejsza w smaku, bardzo chrupka. Mizuna czerwona najlepiej smakuje na surowo w połączeniu z sałatakmi, czy owocami morza, które nabierają smaku dzieki jej gorzkości. Bogata w witaminę A i żelazo.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Mizuna Zielona

Micro Mizuna Zielona

Odmiana azjatycka o delikatnych, zielonych listakch. W smaku przypomina musztardę, jest jednak zdecydowanie delikatniejsza. Mizuna najlepiej smakuje na surowo w połączeniu z sałatkami lub owocami morza, które dopełniają ich smak poprzez lekko gorzkość mizuny. Bogata w witaminy A i żelazo.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Musztardowiec

Micro Musztardowiec

Fioletowo- zielono- czerwone listki o silnym musztardowym smaku. Idealnie pasuje do dań z wołowiny oraz sałatek. Nadaje daniom niepowtarzalnego smaku i wyglądu. Posiada takie witaminy jak: A, B, C, E i K, wapń, żelazo, magnez, i przeciwutleniacze.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Pachnotka Czerwona

Micro Pachnotka Czerwona

Pikantny smak shiso czerwonego jest popularny w całej Azji. Zawiera wapń, żelazo, potas, błonnik i witaminy A i C.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Pachnotka Zielona

Micro Pachnotka Zielona

Drobne zielone listki o ziemistym smaku. Idealne do dań azjatyckich- sushi, czy sashimi. Pięknie udekorują sałatki, przystawki, czy owoce morza. Mikrolistki zawierają wapn, żelazo, potas, błonnik i witaminy A i C.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Pak Choi Czerwony

Micro Pak Choi Czerwony

W smaku przypomina połączenie kapusty i musztardy. Pak choy jest bogaty w karoten, potas, witaminę C. Idealnie pasuje do sushi.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Pak Choi Zielony

Micro Pak Choi Zielony

W smaku przypomina kapuste pekińską. Nadaje świeżego smaku zupom i sałatkom. Idealnie pasuje do sushi. Pak choy jest jednym z najbardziej odżywczych warzyw na świeci. Bogaty w witaminę C, żelazo i magnez.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Pietruszka

Micro Pietruszka

Bardzo orzeźwiająca w smaku. Pokręcone listki idealnie pasują do kanapek, dań z makaronu, czy gulaszów. Bogata w witaminy C, A, przeciwutleniacze i kwas foliowy.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Rukola

Micro Rukola

Liście w kształcie serca o orzechowo-pieprznym smaku. Rukola idealnie pasuje do dań z makaronu, czy pizzy. Dressing z oliwą z oliwek, parmezanem oraz rukolą to wspaniały dodatek do grillowanych ryb. Bogata w witaminy A, B, C i K.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Rzeżucha

Micro Rzeżucha

Ciemnozielone delikatne liście o pikantnym smaku. Bogata w witaminy A, B i C, posiada wysoki poziom kwiasu foliowego.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Rzodkiewka Czerwona (Sakura)

Micro Rzodkiewka Czerwona (Sakura)

W smaku raczej deliaktna, przypomina kiełki rzodkiewki. Pasuje do sałatek, ale również jako ozdoba do ryb, czy dań z mięsa. Bogata w witaminy A, B, C i E.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Słonecznik

Micro Słonecznik

Ma lekko orzechowy smak, doskonale pasuje do mieszanek sałat, czy kanapek. Jest zródłem białka całkowitego. Bogaty w witaminy A, B, wapń, żelazo, miedź, magnez, potas, fosfor i cynk.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Micro Szczaw

Micro Szczaw

Ma pikantno- cierpki smak idealnie pasujący do sałatek. Źrodło witaminy B6 i C.

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.
Zioła doniczkowe

Zioła doniczkowe

Dostępność:

  • st.
  • lt.
  • mrz.
  • kw.
  • mj.
  • czrw.
  • lp.
  • sp.
  • wrz.
  • prn.
  • lst.
  • gr.